Efter Kurt fik en hjerneskade

Her kan du læse, hvordan Kurts forløb i kommunen så ud, efter han fik en hjerneskade.

I 2014 blev Kurts liv forandret. Han faldt ned af trappen og fik kraniebrud og en hjerneskade. Efter Kurt havde været på hospitalet, blev han udskrevet og startede i et rehabiliteringsforløb i Københavns Kommune. Hjerneskaden betød, at han fik talevanskeligheder, og han oplever i dag at mangle overblik i pressede situationer.

Da skaden ramte - Kurt fik sin hjerneskade, da han faldt ned af trappen i marts i 2014.

På hospitalet - Kurt fik behandling på hospitalet af en neurolog, talepædagog, ergoterapeut, fysioterapeut og neuropsykolog.

Genoptræning - Kurt fik genoptræning med en ergoterapeut på Hjerneskade- og Rehabiliteringscentret. Han trænede, så han bedre kunne klare de huslige opgaver.

Specialundervisning - Kurt gik til taleundervisning på Center for Specialundervisning for Voksne. Han deltog i et gruppeforløb for at få overblik over sin nye situation med en hjerneskade.

Jobafklaring - Kurt havde møder med en konsulent fra jobcentret om, hvordan han kunne komme tilbage i arbejde. Han mødtes også med en socialrådgiver og en neuropsykolog.

Pårørendetilbud - Kurts hustru og datter deltog begge i et pårørendetilbud, hvor de fik information om kommunens tilbud og mødte andre pårørende, der stod i en lignende situation.

Kurts forløb viser et udsnit af de medarbejdere og afdelinger, som personer med en hjerneskade vil kunne møde i kommunen.

Anden hjælp - Gennem hele sit forløb har Kurt haft tæt kontakt med sin praktiserende læge. Hans læge har blandt andet henvist ham til en psykolog for at få bearbejdet sit nye liv med en hjerneskade.