Film om krise, netværk og nærhed

Center for Hjerneskade fortæller, hvordan en hjerneskade kan påvirke dig og din familie mentalt og socialt.

En hjerneskade viser sig sjældent kun fysisk. Der kan også være andre påvirkninger, der dukker op. Det kan være reaktioner på den store omvæltning i livet, sorg over det tabte og nye relationer til hinanden, venner og familie.  

Klik på en af videoerne for at se det foredrag, du ønsker:

Sorg, krise og depression

Hør neuropsykolog og direktør Frank Humle fortælle om, hvordan sorg, krise og depression kan opstå i forbindelse med en hjerneskade.  

Når en person rammes af en hjerneskade følger en lang række af bekymringer om, hvad der kommer til at ske. Når følgerne efter hjerneskaden skal håndteres, kan det medføre krise og sorgreaktioner. Op til 40 procent får en behandlingskrævende depression efter hjerneskaden. I foredraget kan du få indblik i, hvilke faktorer der har betydning for, hvordan den hjerneskaderamte klarer sig igennem krisen, og hvad den ramte, pårørende og professionelle kan gøre for at komme bedst mulig igennem krisen.

Familie og netværk

Neuropsykolog og direktør Frank Humle fortæller om vigtigheden af familie og netværk efter en hjerneskade.

Når en person rammes af en hjerneskade, forandres personens rolle i forhold til andre. Det er derfor vigtigt at få inddraget ens netværk i processen. I foredraget kan du høre om, hvordan ægtefælle, børn og forældre skal forholde sig, hvis et familiemedlem har fået en hjerneskade. Et konkret værktøj, netværksmødet, kan bruges. Det handler om, at de pårørende får faktuel viden om hjerneskaden og taler om, hvordan det sociale netværk kan hjælpe.

Nærhed og seksualitet

Nærhed og seksualitet kan også forandre sig efter en hjerneskade. Hør neuropsykolog og direktør Frank Humle fortælle, hvordan en hjerneskade også kan indvirke på dette område.

Fysiske, sensoriske eller psykiske følger efter en hjerneskade kan betyde, at seksuallivet påvirkes. Cirka 50 procent oplever reduceret lyst og erektionsproblemer, mens 40 procent oplever problemer med at få orgasme. Er man i et forhold kan følgende spørgsmål melde sig: Vil min partner stadig føle, at jeg er attraktiv? Som single kan følgende spørgsmål melde sig: Hvordan møder jeg en ny partner? I foredraget kan du høre, hvordan man kan håndtere problemer med seksualitet i parforhold og som single.