Kontakt mellem kommunen og hospitalet

Kommunen og hospitalet kommunikerer med hinanden, hvis du skal udskrives fra hospitalet efter en hjerneskade.

I overgangen fra hospitaler har kommunen brug for oplysninger om dit hospitalsophold for at kunne sammensætte de rigtige tilbud til dig, efter du bliver udskrevet. Både i forhold til rehabilitering efter din hjerneskade, og i forhold til om du kan komme hjem at bo med det samme.

Alle disse oplysninger deler hospitalet med kommunen - med dit samtykke, når de laver en plejeforløbsplan og/eller en genoptræningsplan til kommunen. Selve kommunikationen klares via officielle veje og aftaler, der er mellem hospitalerne og kommunerne.

I de fleste tilfælde vil du møde en medarbejder fra kommunen, mens du stadig er på hospitalet. Det vil enten være en hjerneskadekoordinator eller en udskrivningskoordinator, der kommer til et møde med dig, eventuelt dine pårørende og de medarbejdere, der er omkring dig på hospitalet. Til dette møde vil I tale om, hvad der kan være af muligheder for dig, efter du bliver udskrevet og skal starte et forløb op i kommunen.

Det er vigtigt, at du og dine pårørende her byder ind med jeres tanker og viden, som kun I ligger inde med. Hjerneskadekoordinatoren eller udskrivningskoordinatoren vil kunne informere om, hvordan overgangen vil komme til at se ud, og hvilke tilbud du vil kunne få gavn af fremadrettet i din rehabilitering.