Neuropsykolog

Du kan møde neuropsykologer i løbet af dit forløb på hospitalet eller i dit videre rehabiliteringsforløb, efter du bliver udskrevet.

Neuropsykologer beskæftiger sig med at undersøge, diagnosticere og behandle personer, der har fået en hjerneskade. På hospitalet vil neuropsykologen højst sandsynligt være med til at vurdere og udrede din hjerneskade og de følger, som du oplever.

Din neuropsykologiske undersøgelse vil hjælpe kommunen med at se på, hvilke tilbud i eller uden for kommunen, der kan være til gavn for dig i dit videre rehabiliteringsforløb.

Neuropsykologer som faggruppe er oftest ansat i regionen på hospitalerne eller specialhospitalerne, der netop er specialiserede inden for hjerneskadeområdet. I Københavns Kommune er der ansat neuropsykologer på Hjerneskade- og Rehabiliteringscentret.

Neuropsykologen vil også kunne holde nogle afklarende samtaler med dig og dine pårørende, hvis der er særlige udfordringer i forbindelse med din hjerneskade, som I har brug for at få vendt. 

Der er også  neuropsykologer ansat på andre institutioner i kommunen, og som kommunen samarbejder med. Lions Kollegiet, der er et botilbud, har fx også neuropsykologer ansat. Derudover kan det være centre, der hjælper personer med erhvervet hjerneskade med at komme tilbage i arbejde efter en hjerneskade.

Det er dine individuelle behov, der afgør, om du vil møde en neuropsykolog på et tidspunkt i dit forløb i kommunen.